Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2011 16:10 - Гледахте ли дебата по БТВ на кандидатите за президент?
Автор: tonikod Категория: Политика   
Прочетен: 2442 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 17.10.2011 16:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Росен Плевнелиев и Маргарита Попова - кандидати за президент и вицепрезидент, издигнати от ГЕРБ, Ивайло Калфин и Стефан Данаилов – кандидати за президент и вицепрезидент, издигнати от БСП и Меглена Кунева и Любомир Христов – независими кандидати за президент и вицепрезидент – в дебат по БТВ Разговорът в началото е между кандидатите за президентския стол и водещите на БТВ. Колко време, мислите, е необходимо да се разберат за реда, кой да е първи,  кой втори и кой – трети? И колко време ще е необходимо на един от тях, когато стане президент,  да се справи с политическите партии, съюзи, сдружения, с опоненти, както и с проблемите на около 7 милиона българи? Между другото самият „дебат“, за реда на изказване, беше най-смисленото от всичко казано! Нека се спрем само на тази част: Водеща: И сега е ред на втората изненада за вас.
Водещ: За която не знаете, затова е изненада.
Водеща: За която не знаете. Интересно е, че и ние не знаем. Всъщност, в какъв ред вие ще се изказвате. Решихме да ви поставим в ситуация, в която да тестваме вашите възможности да бъдете толерантни към опонентите.
Водещ: Да балансирате, да преговаряте. Затова решихме да си направим експеримент. Дано не ни се разсърдите отначало, но няма и да ни го кажете сега поне в ефир. Затова сме спокойни. Ще пуснем часовника три минути, за да направим опит дали можете да се разберете.
Водеща: Помежду си. Коя двойка първа, коя втора и коя трета в ефира на бТВ, в решителния президентски дебат.
Водещ: Да пуснем часовника. Със сигурност ще ви се налагат и по-тежки ситуации от тази.
Росен Плевнелиев: Аз имам въпрос.
Водеща: Заповядайте.
Росен Плевнелиев: Първи, втори, трети, но след това дали ще се въртят? Тоест, след това първият ще стане втори и вторият ще стане трети.
Ивайло Калфин: Предлагам госпожа Кунева да избере като дама.
Меглена Кунева: Много мило. Обаче, аз мисля, че трябва да има методология. Трябва да е ясно, какъв е критерият. Дали ще бъдем по реда на бюлетината, дали ще бъдем според социологическите проучвания. Всяко правило върши добра работа, стига да го следваме.
Маргарита Попова: Би трябвало да имаме възможност да се разберем ние.
Меглена Кунева: Да, аз ви питам как вие избирате.
Росен Плевнелиев: Ние нямаме претенция да сме първи, втори или трети.
Маргарита Попова: Решавайте вие.
Росен Плевнелиев: Но имаме претенция да се редуваме. Тоест, първите след това ще бъдат втори, вторите след това ще бъдат трети, а след това третите ще станат първи. Ако вие сте съгласни посочете кой ще бъде първи.
Меглена Кунева: Мисля, че е справедливо.
Стефан Данаилов: Предлага се първият тур да предложи госпожа Кунева к
ой да бъде първи, втори трети. Вторият тур да предложи госпожа Попова и вече тук с тримата мъже за трети и четвърти, разбирайте се, защото нас няма да ни има.
Меглена Кунева: Не, всъщност.
Росен Плевнелиев: След това ще бъде трети.
Меглена Кунева: Това, което господин Плевнелиев предлага е безсмислие. Ние винаги ще се въртим, тоест няма да има правило кой ще бъде първи, кой ще бъде втори винаги, кой ще бъде трети винаги.
Росен Плевнелиев: Напротив, госпожо Кунева, имаме три тура. 
Ивайло Калфин: Да започнете втори или трети. Госпожа Попова ще избере.
Меглена Кунева: Това е, нека тогава да вървим по бюлетината. Приемам вашето предложение аз да бъда първа, на следващия тур от въпроси ще бъде, както господин Плевнелиев.
Росен Плевнелиев: Тоест, приемате и нашето решение. Вие започвате първи, втори, трети и след това първият става трети, вторият става първи. Така, че вече имаме ред.
Водещ: Има консенсус, така ли?
Ивайло Калфин: Това е библейски принцип, последните ще станат първи.
Водещ: Една минута предсрочно се справихте.
Стефан Данаилов: Радвам се, вие почнахте. Защото видяхте как хубаво се снимахме ей там зад кулисите с усмивка.
Водеща: Така беше.
Водещ: Важното е, че се разбрахте, което беше експеримент.
Водеща: Може да използваме тази минута, да уточним. Когато започне първият кръг от същинските дебати – госпожа Кунева, след това и кандидатът за вицепрезидент Любомир Христов, след това господин Плевнелиев и Маргарита Попова и вие трети.
Водещ: Това е за първата част.
Водеща: За първата.
Водещ: От диспута.
Водеща: После.
Водещ: После се разменят.
Росен Плевнелиев: След това първият става трети, вторите стават първи, а третите стават втори.
Водеща: Добре. Аз си записах реда.
     И така нататък, и така нататък… Интересното е до тук – останалото е добре познатите ни популизъм и демагогия! Като в пиеса на абсурда! Госпожа Кунева припомни, че България е в женски род. „Престъпност“ и „Корупция“ обаче – също! И какво от това?! Господин Калфин припомни, че социологическите проучвания се влияят от ГЕРБ. И не само те, господин Калфин,и не само те… Господин Плевнелиев припомни, че е независим и не членува в политическа партия ГЕРБ. Но, господин Плевнелиев, не сте ли с господин Борисов двете лица на една монета? Кога ББ ще подкрепи някой, който се разграничава от политиката на ГЕРБ, тоест от неговата лична политика? И за да стане още по-абсурден този политически театър, ще изчакаме да видим кого ще подкрепят в деня на изборите „Атака“, ДПС и РЗС, както и другите по-малки съюзи и партии, които сега се разграничават от основните претенденти за президент… Заредете се с пуканки! Циркът скоро ще дойде и при Вас! Не го изпускайте!                                                      Тони КОДЖАБАШЕВ                                                                                                                                       



Гласувай:
3



1. tonikod - Мнение на психолога Кръстю Кръстев, изпратено ми по скайп:
18.10.2011 09:57
Аз лично не се изненадвам от начина им на поведение. Очаквам хората все повече, да разбират, че участват в едно риалити шоу, спонсорирано от ционистки кръгове, които наливат пари в няколко марионетки, пасле ни включват в действието и ни гледат сеира: мислят, че все още има около 40% от българите, които не разбират, че лидерите се назначават, а не се избират. Защото не са никакви лидери - дори и в професионалната си област. Да не говорим, че на политика се учат на наш гръб 22 години. Ако пенсионерите и циганите не гласуват /първите по убеждение и чувство за дълг, вторите срещу заплащане и запазване на безплатния им живот, ток, вода, съдебен и изпълнителски чадър/, ще имаме възможност да се насладим на цялата прелест на думата "демокрация". Днес бях на инструктаж за организиране на изборите в ДНА. Видях заинтересовани хора на средна и преклонна възраст, които задаваха смислени въпроси /как да се улесни организацията и колко ще им се плати/. Тези хора не получиха адекватни отговори. Беше обяснено, че проблемите се дължат на Общинска администрация. Все едно представителите служеха на някоя друга... Най-адекватно се държаха полицаят и пожарникарката. След като си казаха репликите-напуснаха. Неполучаващите отговори по-млади хора също напуснаха един след друг. И нямаше как де стане по друг начин след: "Това си го знаете", "въпрос на организация", "Ще си прочетете в Методическите указания"... Такива указания бяха раздадени само на Председателите на избирателни комисии с препоръка за 5-6 дни да бъдат прочетени поне 2-3 пъти. Препоръчаха членовете също да ги прочетат поне веднъж. Не казаха откъде да ги вземат /140 стр./. Преди 25 години, когато учехме "Бай Ганьо прави избори", учителите ни убеждаваха, че репликата му: "Всички са маскари!" не била истина. Е, скъпи сънародници, дойде време, в което виждаме, че всички в политиката са маскари!Те продават ежедневно България!
Ако Ви предложат изгодна цена, продайте се и Вие!
Защото ако не не ви харесва, ще трябва да напуснете България!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tonikod
Категория: Поезия
Прочетен: 457235
Постинги: 208
Коментари: 443
Гласове: 425
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930