Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2011 16:09 - Размислите на един айляк, по пътя за никъде: Ще гласувам! Няма да гласувам!
Автор: tonikod Категория: Политика   
Прочетен: 3282 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 01.12.2011 13:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Ще гласувам, защото искам промяна! Но всички обещават промяна, а промяна – няма! Затова може и да не гласувам… Ще гласувам, защото искам по-добро бъдеще! Но като гледам – нещо не виждам светлина в тунела! Затова може и да не гласувам… Ще гласувам, защото искам младите хора да останат в България! Обаче, за съжаление, тези които не са заминали все още, мислят за чужбина… Тези, които са в чужбина - не мислят да се връщат. Затова може и да не гласувам… Ще гласувам, защото после ще мога по-спокойно да си блъскам главата в стената, защо именно този или онзи съм избрал да ме управлява! Но като гледам - който и да дойде да управлява, все ще е тая, защото има партии, няма личностти. Затова може и да не гласувам… Ще гласувам, защото смятам, че не трябва да съм безучастен  и да не ме интересува какво става в държавата! Но от друга страна, и да участвам, и да не участвам с правото си на глас – няма абсолютно никакво значение, докато се избират именно лица от партии, а не личности. Затова може и да не гласувам… Ще гласувам, защото предишните нищо не ми предоставиха! Но като гледам – то и сегашните ще са като предишните, просто защото са същите… Затова може и да не гласувам… Ще гласувам за известна със своя лидер-мъжкар партия, защото направиха магистрали, по които да мина на път за чужбина да си търся работа. Защото именно при тяхното управление останах безработен!
Затова може и да не гласувам…
Ще гласувам за известна със своя лидер-националист партия, защото смятам, че хората трябва да са националисти – тоест, да обичат и да държат на нацията си, на Родината си! Но като гледам, поведението му напоследък, а и не само напоследък, ми се струва, че има нещо параноидно-шизофренно от халюциногенен тип – а България не е психодиспансер, все пак! Затова може и да не гласувам… Ще гласувам за известна със своя лидер-цар партия, защото си мисля, че ще изкочи някой и ще ми обещае, че ще ни оправи за 800 дни. Но откакто обещаха, че ще ни задоволят - минаха много повече от тези прословути 800 дни – а все още сме незадоволени, както се казва… Затова може и да не гласувам… Ще гласувам за известна със своя лидер-социалист партия, защото смятам, че тази партия си е взела поуките от миналото – поучила се е от грешките на своята партия-майка и гледа демократично на света. От друга страна – скачах и виках по площадите против същата тази партия през 89-та, 90-та, 95-а, 97-а… Тоест, не съм като някои „независими“ кандидати за президент, обиколили всички съюзи, партии и обединения… С две думи – помня миналото! Принцип! Затова може и да не гласувам… Ще гласувам за известна със своя лидер-демократ партия, защото още помня как спах дни наред в палатка в „Градът на истината“ в Пловдив през 90-та. Как разпервах двата пръста и обикалях улиците, окичен със значки и знаменца, на които имаше лъвче… Но от друга страна – помня и липсата на промяна, за която промяна пеехме песни. Скоро двата разперени пръста смениха фигурацията си и към тях се прибави още един пръст –  една доста ясна комбинация - защото бедните си останаха бедни, богатите забогатяха още повече, мутрите всяваха страх в обществото, а лидерите на тези партии и съюзи, смениха партиите и съюзите си, и станаха капиталисти-банкери и хотелиери. Затова може и да не гласувам… Ще гласувам! Няма да гласувам!
Ще гласувам! Няма да гласувам!...
                                                                Тони КОДЖАБАШЕВ



Гласувай:
7



1. elinora - Тъкмо си бях решила този път да гласувам,
21.10.2011 16:19
ама като те прочетох, реших да не гласувам! :)
Или да гласувам? Или не? :))
цитирай
2. dedenze - Браво Тони, точно си го казал !
21.10.2011 17:05
Гласувай, или не гласувай ! Само не се примирявай със ситуацията, изход има - първата крачка е референдум за пряка демокрация и мажоритарни избори - БЕЗ ПАРТИИ ! Тогава ТРЯБВА да гласуваш !
цитирай
3. voxpop - Ще гласувам,
21.10.2011 17:11
защото само по себе си моето НЕ-гласуване няма да промени статуквото. При положение, че обичайните заподозрени ще гласуват по навик и без да мислят,
без даже да знаят за кого и защо гласуват, аз поне ще гласувам така както аз
реша:)
Няма да гласувам за напудрените лица с напомпани рейтинги, макар че изборната машина
отдавна е настроена, смазана и задействана. Но знае ли човек?
Може да се повреди в последния момент от непредвидени камъчета или песъчинки и матрицата най-после се счупи!?!
Поздрави!
цитирай
4. tonikod - Благодаря за мненията!
21.10.2011 17:43
Хубаво е, когато човек има право на избор - да гласува или не... По пътищата се мъдреше един интересен билборд: "Не псувай трафика! Ти си трафика!" Същото е и с политиците! Нали ние си ги избираме?! Или не съвсем???:)
цитирай
5. tonikod - Мнение на психолога Кръстю Кръстев, изпратено ми по скайп:
22.10.2011 15:55
Да гласуваш или да не гласуваш? Това е въпросът... И поради всичките тези причини, и поради повсеместната циганизация на държавата като социална политика... нека да гласуват циганите, пък на когото не му харесва тук, да заминава в чужбина като останалите 100 000 българи на година! Нека тук да останат само тези, които продадоха България! Така ще си останат щастливи пенсионери в лайната, които забъркаха те и синовете им...
цитирай
6. heavencloser - Важно!!!!!!!
22.09.2014 11:55
При всички случаи -ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА!!!!!!!!!!!-който не иска да си дава гласа за никоя партия да отиде и да ЗАДРВАСКА БЮЛЕТИНАТА!!!!!!!!-така гласът му няма да е действителен! доста по-добре е от това да не се отиде изобщо!

Аз също съм за друга система,но ни е такава в момента,само като си представя-на скоро открих истинската демокрация ,която я упражняват само едни ЖИВОТНИ и то на планетата-това са ДЕЛФИНИТЕ,същества по-умни от нас,използват 20% от мозъка си. ПРИ ТЯХ НЯМА ЙЕРАРХИЯ!!!!!!!!.....
Мечтая си за такова нещо,а то е възможно в днешно време-поради факта ,че има интернет....но ,кой ли ще го въведе и по -интересното е КОГА??????

Ще го чакам аз боклука години да му изтече мандата-бия от копчето на компютъра всеки ден рейтинг-като му падне рейтига под минимално ниво си ходи и това е!!
референдум всеки ден,всеки ден се виждат отчети,всяка седмица и месец-така както всеки ходи на работа и всеки ден се вижда какво е свършил и му се плаща на седмица или на месец труда!!!!!! И този труд има физически измерения!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tonikod
Категория: Поезия
Прочетен: 456305
Постинги: 208
Коментари: 443
Гласове: 425
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031