Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2011 12:44 - Размислите на един айляк, по пътя за никъде: България и други държави
Автор: tonikod Категория: Други   
Прочетен: 3441 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 08.05.2012 03:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Хрумват ми странни мисли… Който и да е имал вземане-даване с българите, все нещо лошо му се случва. Да вземем например Римската империя. Какво е станало с нея? Разпаднала се е! Защо? Защото е стигнала и до нашите земи. Следва нейното естествено продължение - Византийската империя. И тя стига до нашите земи и следователно има същата участ. Ми да си бяхте останали в Константинопол! По същият начин се е разпаднала и Османската империя. А вие защо не си останахте в Бурса?  Били сме на страната на Германия в един период на Втората световна война – съответно губи войната. Бяхме и с Русия! Тя печели войната, но се разпада на отделни републики… Бяхме във Варшавския договор – през 1991 година и тази организация се разпада. Сега сме в НАТО. Но щом сме там, значи нищо добро не го очаква! Европейския съюз – също! Държавите от бившия соцлагер, с които сме поддържали договорни отношения за мир и разбирателство, вече не са същите каквито бяха.  Чудя се на американците – не четат ли история? Не им ли е мила страната? Не искат ли да си останат отделните американски щати съединени?! Руснаците също не си вземат поука от миналото…  А САЩ могат да последват примера на СССР, ако не спрат да се занимават с нас по какъвто и да е начин. Защо не си стоят настрана, ами само ни се бъркат?! В атентата срещу папа Йоан Павел Втори също имаше българска следа. В изкопаването на ковчега на Чаплин – също! Саддам Хюсеин имаше някакви взаимоотношения с Живков. Няма го вече. Милошевич – и него. Чаушеско го разстреляха. Както и всички от семейство Ганди. На Кадафи също не му се размина. Той пък се заяде с медицинските ни сестри… Всяка трета туристическа дестинация беше до Египет. Знаем какво стана… С Гърция точно отворихме граничните пунктове, а Бойко откри магистралата и – ето какво се случва там! Стачки, бунтове… И това е само една малка част от многото „случайности“! Само не мога да се сетя дали сме имали нещо общо с талибаните, та така да се случи с Осама бин Ладен… Та моят съвет към всички нации е следният: Мили хора от различни националности, стойте далеч от нас!
Защото много като вас вече плакаха!    
                                        Тони Коджабашев  


Тагове:   Мостът,   2026,   ще,   притча,


Гласувай:
5



1. анонимен - Ама
17.06.2011 13:08
България държава ли е изобщо?
цитирай
2. tonikod - Ами дано да си вземат поука!:)
17.06.2011 14:00
анонимен написа:
абсолютно точно!дано е поучително...

Между другото, това са само една малка част от фактите! Сещам се за още доста, но ще стана многословен... Но идеята е ясна!:))))
цитирай
3. tonikod - Здравей, joysi!
17.06.2011 14:13
Не става въпрос за България като държава, тоест като територия, а за българите като нация - тоест като манталитет!:)
цитирай
4. tonikod - Коментар на психолога Кръстю Кръстев:
18.06.2011 11:09
От нашата мравешка /мирмидонци - от др. гръцки: многобройни като мравките, Справка - ДНК анализи в България/ гледна точка е така, но да не забравяме, че всички изброени инвазии са довели до липса на българска история, археология, жива сила, територия култура...по нашите територии. Сегашната ни история е стъкмистика от големите ни "доброжелатели". Сега сме в орехова черупка и си ближем раните от поредните "спасители". Май по-правилно е, че все ни купуват губещи "съюзници". За САЩ проблем няма. Далече са и само цоцат насила. Скоро разбрах, че корпусът на мира в България готвел интегрирането на циганите. Щели да ги правят земеделци. Разбрах го от двама техни мисионери - агенти. Ще излезе вярно, че тук след 40 години ще живеят 5 млн., но не българи. Планът Ран - Ът си работи и то против нас. А ние заминаваме да робуваме в чужбина като предците ни - интегрирани по имперски. Не ние носим беди на другите, а точно обратно. Доказва го фактът, че те са богати, а ние бедни. Ако не водеха такава политика, "великите" сили на западаща Европа щяха да са велики на куково лято. Причината да се изтребват масово бивши соц. лидери е, че ЦРУ похарчиха 330 млрд. долара за разбиване на Соц. лагера. /Справка - Планът Ран-Ът http://www.bgsviat.narod.ru/ /. Ставащото в Гърция е вследствие на въвеждането на еврото в обращение. Корените са в първия евро - ден. Същото беше и в останалите страни от евро съюза. /Справка - интернет/. След като идеята на евро съюза е да разбие европейските икономики, кризата по света е мащабният размах от репетицията, наречена Голямата депресия преди век в САЩ /Справка - Протоколи на ционските мъдреци http://www.imadrugpat.org/protocoli.html /. Само ние си мислим, че сме някакъв фактор. Ще станем, ако се обявим за богоизбрани и заживеем охолно без да работим - като братовчедите http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B8%D0%B5%D0%B7%D0%B8 . Светът е голям и "спасение" дебне отвсякъде.
цитирай
5. heavencloser - БОГОВЕТЕ.....
27.06.2012 02:18
Защо да не сме богоизбрани?.....и къде точно е бил връх Олимп?...къде е живял Орфей?.....и защо сме страдали толкова много години?...възможно ли е да се страда заради нещо,което не се е случило още?-един вид страдаш за да дойде нещо по-добро,страдаш за да видиш,усещаш болка от топлината на печката-за да се дръпнеш....

Страда всеки ,който иска да ни нарани-това е интересно и то не как да е ами с пълната сила на един от най важните закони във вселената-закона за причинността,действие-последствие/причина- следствие/.

Нещата са доста интересни относно Българите-като организми!!!....та Българите правят доста неща на обратно -по този начин деактивират в по-голямата си част една от двете много силни ''програми'' наречена от хората: ''Мърфи'',всеки знае как действа тя:има една единствена цел-провал,неуспех във всичко,което правим,особено чувствителна е когато използваме думата-НЯМА и НИКОГА и най вече в комбинация от двете:'' Аз никога няма да.....'' в на всеки живота му се е случвало поне веднъж да изпита силата на Мърфи...

Другата програма ни е всеизвестна: аз я наричам агент Смит /Смърт/...мъж е не е жена...:)...тук вече нещата са ясни дотолкова до колкото как работи тя,...повече не мога да споменавам в този коментар на това място!

Да се върна на Мърфи -тук Българите прескачат цял раздел,даже два!!! -мислите и словото и направо действат!!!/последователността: чувства,мисли,слово,действия/ ,направо правят обратното на логиката,смея да твърдя ,че Българи ще има каквото и да стане с планетата и народите по нея!!!=>

България е избрана за арена на последната битка между лъжата и истината,Българите са избрани заради силния си дух/''силно да любят и мразят''/,заради това,че НИКОГА не сме се стремели да завземаме и убиваме други нации при установяване на наша държава-''тук ще бъде България'',България-сегашната земя под краката ни не е избрана само от пратениците на Аспарух,но и от шаманите,които са получили свише къде ще е земята ни,и не сме мръднали от тук толкова години!
цитирай
6. heavencloser - БОГОВЕТЕ.....
27.06.2012 02:49
Боговете обичат смелите..защото във важния момент ,смелите няма да се поколебаят,а ще действат!!!
Историята за Боговете и народите е елементарна и касае един от основните закони на вселената:всяко мислещо и развиващо се същество има право на информация!!!
Едни и същи ''организми''/Богове/ идват периодично на планетата и преподават един и същи урок на различните народи-абсолютно демократично,и простосмъртните абсолютно не-демократично направили религиите и турили ''заповеди'' така че да управляват масите.....,но всяко нещо си има начало и край!

Има индикации ,че началото на края е започнало вече...краят трябва да дойде-краят на заблудите,лъжите,убийствата,страданието,религиите,храмовете,омразата.....и може би тогава ще дойде и края на смъртта ....както казах всяко нещо си има начало и край и нищо не се случва без причина!!!

В началото Боговете са били заедно с хората/раят/....но постепенно са се отдръпнали заради омърсяването на човека-дебелата книга крие много истини,и ги има само поради един факт-глупавите политици са си мислели ,че това са легенди,които не са заплаха за тях...

Но какво е Бог не уточних:Универсална система за самоконтрол и развитие.
Това са група от енергии /ядро/,които периодично са идвали на планетата в човешки тела/за да не плашат/и са предавали истината и знанието си-показвали са истината за човека и природата под формата на -картини,скулптура,наука.....и всеки път след негативен резултат на хората -те са се отдръпвали все повече и са показвали все по-малко открита информация....последния път къде са били ли?...символът на християнството...ще го намерите когато наложите нашето знаме със знамето на държава със същите цветове като нашият флаг :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tonikod
Категория: Поезия
Прочетен: 457277
Постинги: 208
Коментари: 443
Гласове: 425
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930