Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2011 15:26 - Етническа толерантност ли?!?
Автор: tonikod Категория: Новини   
Прочетен: 6604 Коментари: 5 Гласове:
8

Последна промяна: 23.05.2011 21:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

На 31.08.2001 двама цигани изнасилиха и убиха 81-годишната Виргиния Манафова в дома й на ул. “Люляк” в столичния кв. “Горубляне”.
Пияна циганска компания нападнала в Шумен екипа на линейка, дошла да спасява ромче, получило епилептичен припадък, оплакаха се пред журналисти лекари от Спешна помощ. Аргументите на циганите бил, че линейката се е забавила много.
През ноември 1991 г. трима пловдивски цигани нападнали и заклали младеж. Казва се Диян Петков и е син на директорката на музея на Ботев в Калофер – Атанаска Петкова.
Пак през ноември в Бургас е заловена банда от четирима цигани, които издебвали ученички при излизането им от училище, отвличали ги и ги изнасилвали.
През март 1992 г. банда цигани започнала да гони и бие с палки минувачи в столичния Ж. К. “Люлин”.
През април 2000 г. в село Мечка двама цигани застреляха с ловна пушка в собствения му дом 59 годишния Найден Тимневски. Полицията до днес не смее да открие убийците.
Справка от БДЖ сочи, че за 2000 г. цигани са извършили 147 нападения над влакове. Всички влакове, преминали през населения с цигани столичен квартал “Факултета” са със счупени стъкла.
На 28 декември 1990 г. циганинът Емил Иванов от Видин убива с нож двама българи и ранява тежко трети.
През 2001 г. двама пияни цигани пребиха от бой без никакъв повод лекаря на с. Вълнари, Шуменско.
През април 1995 г. четирима цигани отвличат от железопътна спирка софиянка, смазват я от бой, заплашват я с нож и я изнасилват.
През юли 2001 г. шестима цигани от Долни Чифлик, Варненско изнасилват 16 годишно българско момиче.
През август 2001 г. шестима турски цигани се гаврили пет дни с 19 годишно момиче. Техният сънародник 22 годишният Гюнайдин пък блудствал с три деца на възраст от 8 до 10 годинки.
През декември 1994 г. сливенски цигани пребиха журналистката Веселина Седларска, кореспондент на “Стандарт”.
Грабеж в градинката при църквата “Св. Николай” в София, където двама цигани нападат 43 годишен мъж. Скъсани черва, спукан черен дроб, разкъсан далак, счупени лицеви кости.
През септември в Сливен 1995 г. циганин изнасилил медицинска сестра, бременна в седмия месец.
Две седмици по-късно в полето край новозагорското село Баня трима цигани изнасилили друга бременна в седмия месец жена, като пребили от бой нейния баща.
През октомври 2001 г. в Шумен четирима цигани изнасилили млада жена и се гаврили с нейното бебе.
През 1991 г. в с. Дерманци, Ловешко трима цигани изнасилили две момиченца - на 13 и на 16 години.
През септември 2001 г. се стигна до масови сблъсъци между българи и цигани в Самоков. Причина е изнасилването на 17 годишно българско момиче от шестима цигани. След побоищата са арестувани 17 българи и нито един циганин. На всичко отгоре циганите не спират да заплашват: “България ще стане Косово!”
През ноември 1991 г. двама цигани нападат младеж и девойка. Пребиват младежа, изнасилват девойката. После започват такива инквизиции, пред които бледнее средновековната инквизиция. Счупват й ребрата, изкъртват й зъбите, разкъсват й вътрешностите с кол, откъснат от близкото дърво. Садистите бяха заловени и осъдени. После високохуманният ни президент, дисидента-марксист Желю Желев благоволи да ги помилва.
През 2005 г. цигани пак убиха човек в “Захарна фабрика”
Бандата роми смяла от бой Стоил Василев и двамата му приятели, човекът починал на път за “Пирогов”
Цигани убиха с юмруци 6-месечното си дете. Пеленачето било прието в болницата с кръвонасядания и хематоми
Циганин преби двегодишно дете в Батак. Момчето е настанено в местната болница с хематоми в областта на корема и краката, според лекарите нямало сериозна опасност за живота му.
57-годишен инвалид от Габрово е експлоатиран от циганско семейство, информира БНТ. Десет години ромите малтретирали Борис Кръстев, който е освидетелстван като напълно нетрудоспособен и нуждаещ се от чужда помощ. По случая е подаден сигнал до Районна прокуратура - Габрово.
Шестима цигани, извършили кражба на железопътни релси, бяха заловени от ченгетата във Велинград, съобщиха вчера от полицейския участък в града.
Сливен. Полицай бе ударен при опит да прекрати скандал в сливенския ромски квартал “Надежда”, съобщи за радио “Фокус” - Сливен говорителят на сливенската полиция Георги Шейтанов.
На 1 август 2005 г. циганска банда пребива 73-годишен мъж и петима други, след като нападна с колове и лопати къщата им в Елин Пелин. Екшънът се разигра в спор за дребна сума пари. Пребитият старец Георги Талашмов е приет в Окръжна болница със сцепена с лопата глава и счупен пръст.
Циганин изнасили дете след запой. Момичето е настанено в болница с контузии.
Циганинът Алекси Х. (24) изнасилил брутално 11-годишно момиченце в къщата си в село Ковачевица, община Лом. След нечовешката гавра детето е било настанено в болница с контузии. Жертва на сексуалните мераци на бруталния циганин станала П.К., четвъртокласничка в селското школо.
Ловешките полицаи са заловили 15-годишно момче от ромски произход, убило 84-годишна баба и отрязало ухото й. Непълнолетният убиец е заловен в 9 часа вчера сутринта в ромската махала Кошарите в село Бресница. Кина Йотова е намерена мъртва в дома й от съседка на 11 ноември. Жената е наръгана с нож в сърцето, след което е отрязано едното й ухо.
Циганин отново кла безскрупулно при възникнала свада на Женския пазар в столицата, съобщиха вчера свидетели на касапницата. Румен Димов (33) от Карнобат развъртял грамаден нож срещу компания, пийвала си пред кафене на софийския пазар около 21,30 часа във вторник.
На 23 май 2005 г. цигани убиха професор Станимир Калоянов. Банда от около 70 души нападнаха заведение в Столичният квартал “Захарна Фабрика” при което бяха пребити собственикът на заведението, жена му, както и всички гости на частното парти по случай Абитуриентски бал, между които и професор Калоянов, който в последствие почина в болницата.
На 2 юли 2007 г., в Петрич е убит един човек и още 17 - ранени при престрелка, избухнала в циганския квартал "182" на град Петрич. Загиналият е 23-годишният Валентин Стойков.
На 4 септември 2006 г., в Асеновград загиват двама съпрузи при масово сбиване на цигани в центъра на Асеновград.
На 19 август 2006 г. Полицай е ударен с камък при опит да се въдвори ред при масов бой между цигани край гр. Казанлък. Скандалът между циганите от казанлъшките махали “Казмера” и “Кармен” завършва с пожар, четирима ранени, от които единият с опасност за живота, и четирима арестувани. Метални тръби, селскостопански вили и коси, ножове и счупени стъкла са иззетите от полицията оръжия на побойниците.
На 3 август 2006 г., в Димитровград, около 100 цигани оказват съпротива на полицията в Димитровград при опит да бъдат проверени три каруци. Органите на реда установяват, че в трите каруци в ЖК "Изгрев" са натоварени две железопътни релси, които са карани за предаване в изкупвателен пункт за цветни метали. По време на инцидента е ударен полицейски автомобил Опел Астра.

На 10 юни 2006 г., в Пловдив загива жена при сбиване между цигани в пловдивския квартал "Столипиново". Сбиването е между два цигански рода. Повод за кавгата е друг смъртен случай от началото на юни, когато мъж от едната фамилия не могъл да се разбере с други трима посетители на кафене, каква музика да слушат.
На 14 май 2006 г., в Лом, стотици цигани се бият с камъни и бутилки. Две враждуващи от години цигански банди, едната предвождана от Таси М., а другата от Николай И., влизат в разпра за пари. Разделени на два лагера, стотици цигани се замерят с камъни и празни бирени бутилки.
На 2 януари 2006, в Плевен, хората на Красимир Каракачанов от ВМРО заплашват със саморазправа двама цигани от града, които на 25 декември са ограбили и убили 29-годишния Милен Йорданов. Той е бил член на движението в град Пордим. Тялото на мъжа е намерено до контейнер за смет в града. 28-годишният Симеон Б. от Плевен и 25-годишният Недялко А. от Долна Митрополия са задържани. Те откраднали от Йорданов 40-грамова златна верижка и 100 лв. ВМРО настоява двамата убийци на Милен Йорданов да получат бързо и строго наказание от закона.
На 22 декември 2005 г., във Видин, малко преди полунощ бе убит бившият шеф на РДВР-Видин, полк. Вълчо Вълчев. Установено бе, че смъртта му е настъпила вследствие на множество контузии рани по главата, нанесени с тъп предмет. След разследване, полицаи от крайдунавския град задържат двама цигани от Видин като заподозрени за извършване на престъплението.
На 14 декември 2005 г., в София, главен сержант от столичната полиция бе нападнат и пребит от цигани роми в кв. "Захарна фабрика". Нападателите взимат от него личното му оръжие, документи и пари. Полицаят е нападнат в гръб и удрян с твърд предмет по главата и тялото.
На 12 декември 2005 г., отново в София, двама полицаи са ранени при масово сбиване с цигани в столичния квартал Факултета. Инцидентът става в района на последната спирка на трамвай 10. Двамата пострадали полицаи са откарани за преглед в "Пирогов". Униформените се отзовали на сигнал за отвличане и изнасилване на момиче. Когато полицейският патрул засича колата, с която най-вероятно е отвлечено момичето, живеещи в околните къщи ги нападат. Патрулът е замерян с камъни и бутилки.
На 10 октомври 2005 г., в град Тервел, 12 младежи на 18 и 19 г. са пребити от банда пияни цигани в Тервел. Децата празнували рожден ден в помещаваща се в сградата на Автогарата сладкарница. В резултат на инцидента едно момиче е откарано в болница в безсъзнание. Циганите нападат и полицаите притекли се на помощ на децата.
На 14 септември 2005 г., в Габрово, цигани и полицаи се сбиват на Габровския пазар. Униформен служител на реда е ударен жестоко в гърдите. От джобовете на бременна циганка са иззети метален "бокс" и нож.
"Роми искат да палят болница"
в."Труд", 18.10.2004 г.:
"Заради смъртта на родилка, стотици роми и турци от пловдивския квартал Столипиново викаха: "Ще запалим болницата, смърт на докторите." Мария е починала от сърдечно заболяване, заяви д-р Никола Дренски, завеждащ АГ отделението на болница "Св. Мина"."
"Цигански барони от Върбица пребиха магазинер с вериги"
в."Борба", 2.10.2000 г.:
"Митко Николов, 36-годишен магазинер от Горски Долен Тръмбеш лежи в болница с 11 шева на главата, счупена ръка и множество синини и отоци, защото защитил честта на съпругата си от циганско нашествие от съседното село Върбица. Съпругата му също е в болница за изследване, защото мургавият наказателен отряд я е инжектирал с неустановен до момента серум."
"Цигани тероризират квартал в Бургас"
в."Монитор", 3.06.2004 г.:

"Граждани, живеещи в кв."Меден рудник" в Бургас разказаха как циганите абсолютно безнаказано ги пребиват и ограбват в домовете им, докато полицията и общинските власти в Бургас нехаят за престъпността. "Нямаме вече на кого да се оплачем, живеем зазидани зад четири стени, снимайте къщите ни да видите как сме се оградили като в концлагер с кльонове."
"Цигани гнусно изнасилиха младеж"
в. "Нощен труд", 19-20. 06.2003 г.:
"Нечуваната гавра потресе пазарджишкото село Церово. Пострадалият е настанен в психиатрия с тежка депресия."
"Цяло село трепери от убийство за 3 овце"
в."Новинар", 6.02.2002 г.:
"Дядо Нико се е борил за животните, затова са го заклали, казват в Горица. Тука скоро няма да е българско, а циганско, нареждат и залостват още по-яко портите си неколцината българи в Горица. Биха ни много, много ни биха. Крещяха: давайте парите и златото. Молим ги - ей там в оня халат на закачалката има някой лев, вземайте и ни оставете живи. Единствено това успяла да промълви баба Руса, когато дошла в съзнание."
"Цигани изнасилиха зверски млада жена"
в. "Нощен труд", 30.04.2004 г.:
"Извергите й се изреждали в храстите, ритали я в главата и ребрата. Двамата мургави бандити я млатили жестоко в столичния кв.Западен парк."
"Превръщат циганите в пречка за интергрирането ни в ЕС"
в."Монитор", 12.02.2004 г.:
"На всяко лице от цигански произход у нас се предоставят над 200 лева, отделно от социалните помощи и загубите за страната от извършваните от тях престъпления. В годишния доклад на ЕК се внушава наличие на "ромско малцинство" и нарушаване на колективните му права. И то в противоречие на чл.1 на Маастрихския договор от 1992 г. и чл.6, пар.1 на консолидирания договор за ЕС от 1997 г., които постановяват зачитане на индивидуалните права на човек, без да уреждат статут на никакви "малцинсттва" в държавите-членки. Такива уредби няма нито в приетата през декември 2000 г. в Ница Харта, нито в Европейската конституция от 2003 г."
"Българи: Къде да се запишем за роми?"
в. "Труд", 1.06.2005г.:
"Къде да се запишем за роми, за да не си плащаме и ние тока", се питаха вчера българите в Пловдив, след като Доган пусна "етнически" ток в Столипиново."
"След 45 г. българите малцинство"
в. "24 часа", 4.06.2005 г.:
"През 2050 г. българският етнос остава в малцинство, а роми и турци ще наброяват 3,5 млн.Това съобщи проф.Иво Димитров от Медицинския университет в Пловдив. На този фон вместо стимулираща, у нас се провежда рестриктивна политика, заяви ученият."
"BG изнасилвачът - осми в света"
в. "24 часа", 15.12.1995 г.:
"България е на осмо място в света по брой на изнасилени жени според доклад на ООН. Най-често насилниците са цигани - 88 на 100 000 са посягали на жена. Следват ги турците. "
"Азис се чука с мъж в църква"
в. "Шок", 8-14.09.2004 г.:
"Азис стигна дъното на извращенията си, като засне хомосексуален клип в църква! Гейсимволът на фолка извърши полов акт с бодигарда си Ачо пред олтара на манастирска черква. Според експертите от СEМ клипът е кощунствено светотатство."
"Роми от Камено: Продажбата на бебета? Това ни е бизнесът!"
в."Морски труд", 10.08.2004 г.:

"Поне 10 жени тази година тръгнаха да раждат за пари, твърдят в циганската махала. В Гърция "ценоразписът" се движел между 10 000 и 15 000 евро. Запознати твърдят, че каналът за износ на бебета действал още от 1992 година."
"Село въстана срещу цигани"
в. "24 часа", 9.04.2000 г.:
"Дано се събудим живи, кръстят се в плевенското село Мечка.За ден и половина 550 от всичките 700 българи са се подписали за принудителното изселване на 300 роми. Сутрин децата ни се залисват със странна игра - броят колко крави и пиленца са откраднати от дворовете ни, разказват потресени родители. От 400-те къщи всяка е разбивана поне четири пъти."
"Село трепери от циганска вендета"
в. "Новинар", 24.07.2003 г.:
"Роми нападат с метални трупи и дървени сопи в шуменското село Новосел. Те твърдят, че спрели в селото да си купят бира, а местните ги нападнали. Секачите пък са вдигнали ръце от крадците на дърва. В началото на месеца били задигнати 200 кубика за около 6000 лева."
"Цигани грабят пясъка от дигите"
в. "Нощен труд", 8-9.08.2005 г.:
"Група цигани са задигнали чували с пясък от дигата на язовир Джаком мост край Ихтиман. Местното кметство е засипано с жалби за кражби. Мургавите влачат капаци на шахти, железа, кабели и строителни материали от къщите на евакуираните."
"Цигани линчуват горски в Самоков"
в. "Труд", 4.12.2004 г.:
"Цигани-крадци на дървесина от Самоков, пребиха двама горски служители, сигнализира шефът на регионалното управление по горите Милко Христов. От началото на годината четири побоя са извършени в Самоков над горски от цигански банди. Според лесничеи местните роми изсичат незаконно между 500 и 1 000 кубика седмично."
"Селяни плашат крадци със саморазправа"
в. "Труд", 9.04.2000г.:
В плевенското село Мечка се чувства огромно напрежение. Местните около 600 българи са убедени, че съселянинът им е убит при поредния цигански набег към стоката в двора му."Не ми казвайте нищо. Да вдигат циганите и в Странджа Сакар! Ако щат, и в Турция да ги пратят, но тук няма да ги оставим", крещи Петраки Цветков, чийто дом е обиран 36 пъти за последните 3 години."
"Страшно е като в Аспарухово време"
в. "Сега", 17.03.2004г.:
"В с-Радиево има 25 окрадени къщи. Крадат гардероби, одеала, чаршафи, всичко наред, обяснява Димка Латинова. На Венче Христов пък му задигнаха всичките 20 кокошки. Селяните са пропищели от кражби и решили сами да се бранят."
"Роми грабят храмове във Варна"
в. "Стандарт", 14.03.2002 г.:
"Цигани откраднаха двете камбани на храм "Свети пророк Илия" във Варна. Вандалите разбили с камъни на парчета 100-килограмовата камбана, по-малката отнесли цяла, разказа потресен отец Петко Минчев."
Мургавите заплашват, че ако видят българин из улиците на града, ще го убият
Пияни цигани пребиха 12 младежи в Тервел
Масовото меле стана пред РПУ, автогарата потрошена
12 български младежи на 18 и 19 години от Тервел бяха зверски пребити от 30-ина пияни цигани в нощта срещу неделя, алармираха пред "Монитор" потърпевшите.
Младежите празнували рожден ден в помещаващата се в сградата на автогарата сладкарница. "Изобщо не разбрахме как се започна. Празнувахме 18-годишнината на дъщеря ми. Бяха 6 момчета, 6 момичета и ние със съпруга ми. Около 1 часа след полунощ едно от момичетата реши да си ходи. Едно от момчетата излезе да го изпрати. На улицата имаше цигани, които се връщаха от сватба. Мъж и жена от тяхната компания се караха. Изведнъж всички започнаха да хвърлят камъни и бутилки по сладкарницата. Изпочупиха витрините и прозорците на сладкарницата и на автогарата. Втурнаха се вътре и започнаха да бият жестоко децата. Няколко мъже хванаха едно от момчетата и започнаха да го душат и да го ритат. Децата пищяха като обезумели. Само дето не ни убиха. Чакахме да умрем в единия ъгъл на сладкарницата", разказа пред "Монитор" Веселинка Георгиева, стопанисваща заведението.
Едно от момичетата изпаднало в безсъзнание. Наложило се да остане под наблюдение в болницата в Тервел.
Масовото меле се разиграло точно пред сградата на РПУ-Тервел. На помощ на тийнейджърите се притекли и полицаи. Циганите се нахвърлили и срещу тях. Мургавите заплашвали, че ако видят българин из улиците на Тервел, ще го убият. Преди известно време циганите нанесли побой на служители на местните структури на Горското стопанство и на "Електроразпределение", но нямало подведени под съдебна отговорност. Няма задържани цигани и след жестокия побой в сладкарницата в нощта срещу неделя.
Децата са ужасно изплашени. Всичките 12 са с натъртвания и наранявания. Български семейства се страхуват да пускат малчуганите на училище заради безнаказаната агресия на циганите в Тервел. Вчера служители на полицията разпитваха свидетели и участници в инцидента.

СТАТИЯ ОТ ВЕСТНИК МОНИТОР

Цигани откраднаха купела от църквата “Св. Петка”
НИКОЛАЙ КРЪСТЕВ
Цигани откраднаха и унищожиха купела за кръщения от централната пловдивска църква "Света Петка". Дръзката кражба е била извършена в събота около 14 часа, когато в храма е имало хора.
Разкриването на крадеца е станало по показанията на просяци и продавачи на цветя около църквата. 26-годишният Красимир Я. също бил между тези, които протягат ръка за милостиня пред храма. Той изнесъл купела спокойно, а намиращите се в Божия дом хора не разбрали, че става дума за кражба. Часове по-късно полицията е задържала и Румен А. в дома му на улица "Крайна" в "Столипиново". Той се занимавал с изкупуване и препродаване на отпадъци. Преди униформените да пристигнат Румен вече бил смачкал и нарязал купела.
Срещу двамата жители на "Столипиново" са образувани бързи полицейски производства.
Откраднати са и две старини камбани с общи тегло 300 кг от черквата в трънското село Пенкьовци, съобщи РДВР в Перник. Те били изработени от бронз. Срязани са с оксижен от шестметровата камбанария. Черквата се намира извън селото. За последен път хората се събрали тук на храмов празник на 15 август.

Прочетете статията на първа страница на Великотърновския вестник "Борба" от 14 септември.
В това село българите са подложени на непрекъснат терор. Всяка българска къща е ограбвана по няколко пъти.
Дори в един дом, след като са ограбили и потрошили това, което не са могли да вземат, накрая мангалите се изходили по голяма нужда в средата на стаята!!!!
А кмета, за да спаси своята къща и кожа, е в дружески отношения с мангалите. И вместо да защити българите се изказва в защита на циганите, макар да са откроднали и неговите две кози!
И полицията нищо не прави!!

Крадена картина на Тициан в циганското гето на Ст. Загора

Тумба от 100 цигани се качи без билети вчера в 5:53 ч. На гара Розино в пътнически влак от Карлово до Златица. При извършената от началника на влака проверка се оказва, че тези пътници нямат билети за пътуване, съобщи БДЖ. Циганите отказали да си платят глобите. Тогава началникът на влака е бил принуден да се обърне за съдействие към Транспортна полиция и служителите на РПУ в Златица. При намесата на органите на реда в гара Копривщица от влака са свалени около 67 цигани, а останалите успели да избягат. Това е втори пореден случай на голяма група нередовни пътници в същия влак. На 27-ми септември около 200 цигани пак се качили от гара Розино и при проверка на билетите отказват да заплатят санкцията за нередовни пътници.

На 10 септември ромски банди поставиха на релсите на 2 влака в Софийско камъни и гуми. Един вагон от товарен влак в района на Биримирци–Подуяне Разпределителна дерайлира.

Това е вторият инцидент с нарочно сложени препятствия на релсите в междугарието за един ден, съобщи БДЖ. Час преди това товарен влак се удари в барикади, струпани от роми. За последните 3 дни са регистрирани още 3 подобни случая в това междугарие и 3 - в Искър-Подуяне. И двата района са в непосредствена близост до ромски квартали.
Също днес четирима роми бяха задържани в района на консервния комбинат в Бойчиновци в момент на демонтиране на железопътни релси от линията, предаде Actualno.com. Освен с барикади и с кражби, ромите атакуват БДЖ и без билети. На 9 септември следобед стотина роми се качили в пътнически влак от Карлово за София. Те отказали да си купят билети, поради което влакът бил спрян извънредно.



11.02.2008
Цигани разграбват секретно поделение Частни охранители и полиция – безсилни пред наглите набези на ромите.
Закрито секретно поделение в Горна Оряховица е подложено на масови ромски набези. Мургави тълпи са започнали да „обезкостяват” бившето свързочно поделение 34010, закрито в средата на м.г.
Поголовно се краде желязо за скрап и дървен материал за огрев. Напълно са опразнени складовете на бившето поделение на ВВС 36890, чиито район е бил придаден към свързочниците през 1995 г. Двете поделения са с обща площ над 300 дка и по договор с МО се охраняват от софийската фирма “Люкримгард” ООД. На смяна дежурят по трима охранители, които не смогват да се справят с набезите. Ромите са много мобилни, агресивни, вадят брадви, а ние нямаме право да използваме газовото си оръжие, разказа един от охранителите.
Положението е жестоко, поделението се напада от тълпи по 30 до 50 роми, които вадят ножове и замерят с камъни охранителите, призна Милчо Великов, началник на отдел “Управление и разпореждане с недвижими имоти” на Министерство на отбраната в Плевен, където е зачислена собствеността на поделението. Това е стихийно бедствие, което очаквахме след Нова година, когато спряха социалните помощи и ромите от съседния квартал “Калтинец” тръгнаха масово да крадат желязо от имотите ни, коментира Великов и нарече случващото се цигански тайфун. Великов разказа, че е имал случаи, когато роми, нападащи закрити казарми, са връзвали и пребивали охранителите.
Наш екип безпроблемно влезе от единия край на поделението през откраднатите метални пана на оградата. Складовете наистина са вандалски плячкосани. Избити са прозорци, металните врати ги няма. Тук там се въргалят ръчни нападателни гранати от Втората световна война, корозирали бракувани лимонки, противогази и кубинки, все още неоткраднати дървени скари. Грабителите не прощават дири и на стените и ги къртят, за да извадят пръчки от арматурата. В една от казармите открихме коженият дневник, в който са записвани изходящите телефонограми на поделение 36890 от април 1989 г. до закриването му. Тетрадката незнайно защо не е предадена на военния архив и слава Богу не беше изгорена от крадците.
До портала на поделението се натъкваме на складирани над половин тон стоманени радиатори, врати, скари, части от осветителни тела, дори рамки от легла. Те са били задигнати, но после върнати от полицаите след обиск в пункт за вторични суровини в района.
Полицейските наряди около закритите военни поделения са засилени, заяви главен инспектор Иван Милев, началник на РПУ Г. Оряховица. За часовете, които прекарахме вътре и около закритите поделения, не видяхме полицейски патрули.
    Бременност на деца не било престъпление сред ромите  В голяма част от районите с ромско население колегите приемат, че заради културата и традициите му забременяването на 14 години не било престъпление. Това каза в предаването "Тази сутрин" на БиТиВи говорителят на главния прокурор Стелияна Кожухарова.
„Оказа се, че в голяма част от районите с ромско население колегите приемат, че тъй като това се дължи на културата на това население и на традиции, то би следвало да се приеме, макар и формално да са осъществени признаците на престъплението, такова не е извършено”.
В НК обаче съвкуплението с малолетно лице под 14 години се счита престъпление. А знаете ли какво го очаква българския мъж, ако забремени 12-13 годишно момиче?
Моя приятелка и нейната сестра са били изнасилени от цигани, когато са били на 11 и 13 години. Бащата на мой приятел е бил заклан с цел грабеж от роми, докато търсил пердета за вкъщи на пазара в кв.“Изгрев“ в Пловдив.  Вуйчо ми е бил нападнат от четирима цигани в двора на Художествената гимназия „Цанко Лавренов“ в Пловдив, докато се прибирал към дома си, заради… часовникът му. Взели са и парите му – около 7(седем) лева. Аз също бях нападнат от трима пияни роми през 2004 г., пред  денонощен магазин, близо до Сточна гара в Пловдив, докато си купувах цигари…     И вие ми говорите за етническа толерантност?!?                                                                              Тони КОДЖАБАШЕВ


Тагове:   мъже,   Мостът,   2026,   ще,   жени,   този мъж,   притча,


Гласувай:
8



1. анонимен - циганите и циганията
26.05.2011 21:33
Че са виновни циганите, е така, но кой го допуска-циганията.А кой я произвежда, с ръка на сърцето я произвеждаме всички ние. ЗАЩОТО Я ДОПУСКАМЕ, даже и се радваме.Когато искаха да протестират "Против циганията", какво стана, първо скочиха правозащитните организации,трябва да си отчетат дейност пред "спонсорите",събраха се 30-40 човека, защото в бг-то останаха старци със спомени от Волуек и Хайнбоаз, младите са в чалготеките и преживяват мокри сънища с чалга изпълнители/в това число явлението Азис/.
цитирай
2. анонимен - backlink popularity backlink building service
01.04.2012 12:02
hey all tonikod.blog.bg owner discovered your website via Google but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered site which offer to dramatically increase traffic to your blog http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps :) They offer best <a href=http://xrumerservice.org>backlinks</a> Take care. Jason
цитирай
3. tonikod - Пояснение:
09.05.2012 03:30
Бях предупреждаван, заплашван и съветван да не пиша и да не публикувам повече подобни материали, за да се запази етническото спокойствие. Но! Ако още един път се опитат да ме манипулират по какъвто и да е начин - ще съобщя имената им във сайтове, за които дори не са чували! А информацията се разпространява доста бързо, както знаем, нали?!? И още нещо! Всъщност, това са извадки от криминалната хроника във вестниците от 1991-ва година насам... Всичко това може да се провери в интернет или в архивите в библиотеките или в редакциите на вестниците. Просто съм събрал материалите на едно място. Докато съставях този списък с престъпления на роми, попаднах и на не малко такива, извършени от българи. Може и да имам подобен списък с престъпления на българи... А може и да го публикувам един ден - защото престъплението си е престъпление, без значение от кого е извършено, нали?! Другото което е - обади ми се човек от ръководството на известен футболен клуб с думите: "Ако някой може да обедини враждуващите помежду си агитки на Левски, ЦСКА, Локото и Ботев - това си ти!" Какво повече да говорим?!?
цитирай
4. анонимен - ИМА ОГРОМНО ЗНАЧЕНИЕ ОТ КОГО Е ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО! ddi@mail.bg
13.05.2012 08:35
Какво правим ние в нащата собствена Българска държава си е наша собствена Българска работа! Циганите не са еднакви с нас, те са чужденци, мръсна и низша раса, докато престъпленията, които извършват българи трябва да се наказват със затвор, същите извършени от цигани, независимо от тежестта на провинението, трябва да се наказват със СМЪРТ, без място за обжалване или помилване! Циганите не могат да имат равни права с българите в България, докато тук има и един Българин и тази земя се нарича Българска!!!
Призовавам за пълна дискриминация, омраза и агресия спрямо циганите и тези уж 'българи', които ги подкрепят и защитават - до последна капка кръв ако се наложи - СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ!!! Само докато четох как мръсните черни говна са нападнали българската двойка момиче и момче и са пребили жестоко момчето, а момичето са изнасилили зверски, вадили са и зъбите - ясно ми е защо, ръгали са кол във вътрешностите и - ясно ми е къде и са я осакатили и потрошили ... МЕКО КАЗАНО СЕ ИЗПЪЛНИХ С ОМРАЗА ВЪВ ВСЯКА КЛЕТКА ОТ ТЯЛОТО СИ!!! В МЕН ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ ПОРОДИ ЖЕЛАНИЕТО НЕ ПРОСТО ДА УБИВАМ ЦИГАНИ, А ДА ИЗКОРМВАМ ДЕЦАТА ИМ ПРЕД САМИТЕ ТЯХ, ДА ГИ РЕЖА ПАРЧЕ ПО ПАРЧЕ, ДА ГИ ОСАКАТЯВАМ И ОСТАВЯМ ЖИВИ, СЛЕПИ С ЕДНОТО ОКО, ВИЖДАЩИ С ДРУГОТО, ЗА ДА ВЪЗПРИЕМАТ ПО-КАЧЕСТВЕНО (ВАРИАНТ '3D' НАПРИМЕР) ТОВА, КОЕТО СЪМ ИМ ПРИЧИЛИЛ ... ЕДИН ДЕН, ПРИ ПОДХОДЯЩИ УСЛОВИЯ, НАПРИМЕР ЕВЕНТУАЛНА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА (ДАЙ БОЖЕ!), НЯМА ДА СЕ ПОКОЛЕБАЯ С ЯРОСТ И ЗЛОБА ДА РЕАЛИЗИРАМ ЖЕЛАНИЯТА СИ!
ddi@mail.bg
ПРОШКА ЗА ЦИГАНИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА ИМА - САМО ЗА ЕДНА ЛОША ДУМА КЪМ БЪЛГАРИН, САМО ЗА ЕДНО ЗАКАЧАНЕ НА БЪЛГАРСКО МОМИЧЕ, ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗТРЕБЕНА ЦЯЛАТА ИМ ПЛЪХОВА СГАН!!! ИСКАМ АРМИЯ ОТ ТАНКОВЕ, КОИТО ДА БЪЛВАТ ОГЪН ОТ ДУЛАТА СИ, С НЕЯ ДА ПРЕМАЖА БЕЗ МИЛОСТ ВСЯКО ЦИГАНСКО ГЕТО, ВСЕКИ ЦИГАНСКИ КВАРТАЛ И ДА ИЗГОРЯ ЖИВИ ГНУСНИТЕ ИМ ОБИТАТЕЛИ!!! БЪЛГАРИЯ - ЧИСТА И СВЯТА - ТАКАВА Е ЗАВЕЩАНА ОТ ДЕДИТЕ НИ, НЕ МОЖЕ ДА ДОПУСКАМЕ ПОВЕЧЕ ДА Я МЪРСЯТ ЧЕРНИ МАЙМУНИ И БЕЛИ ПРЕДАТЕЛИ!!! ПРИЗОВАВАМ ВИ НА ВОЙНА СРЕЩУ ТЯХ!!!
цитирай
5. fuks - Що е това циганин?!?
17.03.2015 20:01
Циганин не значи човек от някакъв етнос. Циганина е състояние! Болест! Чума по-страшна и от СПИН-а. Индикация за пагубност! Печат за дефект! Аларма сред народите, че нещо им куца, че не се развиват правилно! Ако циганите се въдят, като плъхове в някой точки от земята, това значи, че там нещата са зле и е нужна намеса, нужна е помощ! Така, както помагаш на домашния си любимец, ако го нападнат кърлежи. Погледни му стойката, очите, изражението на лицето! Гледай го как ходи, каква сянка хвърля, колко му е акъла, какви са му обноските! Цяла седмица да се кисне във ,,Веро” пак ще мирише лошо! Циганина е тъмен човек! Тъмен там вътре в оная гнойна и вмирисана топка-вместо човешка душа! Ходи по тая земя за да е гаден, за да е противен, за да отвръщава околните! Създаден е да лъже и краде, да насилва и убива, да мързелува и да живее, като паразит! Събрал е в себе си най-черното и гадно, което може да се прилепи към същество ходещо изправено! Няма морал, няма такт, не знае що е съвест, мрази да прави добро, не иска да се развива, няма положително виждане за околния свят. Всичко в него е първично и грубо материално. Същество с генно увредена същност! Циганите са обявили война на реда и закона, на добротата и човечността! И когато масата им нараства някъде, това значи, че тези добродетели са обречени! Индикатор, че една общност се разпада! Циганина е наказание за слабите и лековерните! БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tonikod
Категория: Поезия
Прочетен: 456246
Постинги: 208
Коментари: 443
Гласове: 425
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031