Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2011 16:32 - Размислите на един айляк, по пътя за никъде: Гордост!
Автор: tonikod Категория: Други   
Прочетен: 3637 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 03.06.2012 19:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Гордея се, че съм българин, защото: "Трансперънси интернешънъл": България е най-корумпирана в ЕС!     България е най-корумпираната страна в ЕС, според Индекса за възприятие на корупцията на неправителствената международна организация „Трансперънси интернешънъл”. Страната се нарежда на 86-о място в класацията на най-корумпираните държави. Така България поема лидерското място по корупция в ЕС от Гърция, която е на 82-о място. България на първо място по пушене в Европа!     Новото е, че ако през последните години държахме стабилното второ място след шампионите по кадене - Гърция, то тазгодишното проучване показва, че вече сме ги изпреварили. България е на първо място по употреба на цигари сред страните в Европа с 42 % от населението. Следват ни Гърция, където след поредното увеличение на цигарите, процента е паднал с цели 4 пункта до 39. Непосредствено след нея в незавидната класация се нареждат Латвия, Румъния, Унгария… България е на първо място в ЕС по аборти на ученички!     България е на първо място в ЕС по брой на абортите направени от ученички. Въпреки че не липсва информация за безопасен секс, тийнейджърите не го практикуват. На 13-14 за повечето вече е нормално да имат полови контакти. За една година статистиката сочи, че се е увеличил броят на момичетата, направили аборт по желание. Преди преобладаваха младите циганки, но за няколко години ситуацията се промени. Вече не може да се прави деление в зависимост от етническата принадлежност. Ромки или българки, няма значение, и двете групи еднакво не се пазят. Образованието и социалния статус също не са критерий.
България е на първо място по брой разследвания от страна на ОЛАФ!

    България е на първо място по брой разследвания от страна на Европейската служба за борба с измамите  - ОЛАФ. 81 са случаите на злоупотреба с пари от еврофондовете. След нас се нареждат Италия с 41 и Белгия с 37. Директорът на службата Джовани Кеслер препоръчва промени в законодателството. Най-много са разследванията за злоупотреби в селското стопанство – 61. Това от ОЛАФ обясняват с факта, че субсидиите в сектора са и най-големи. В същото време липсват разследванията в митниците. Генералният директор на Службата Джовани Кеслер оцени това като неблагоприятно, тъй като именно оттам минават контрабандните цигари.    България е на първо място в Европа по износ на фалшиви антики!     Страната ни е на първо място в Европа по износ на фалшификати на антични предмети, обявиха експерти нумизмати.   Фалшивите антики се изработват с цел измама, от която се печелят милиони. Жертвите обикновено са колекционери извън страната.   България е на първо място в ЕС по компютърни вируси!       България е на първо място в Европейския съюз по процент на потребителите, които са засегнати от компютърни вируси. Това сочи проучване на "Евростат".

Според изследването 58% от българите, които ползват интернет, са пострадали от компютърен вирус или друг вреден софтуер. В класацията сме почти два пъти над средното за ЕС (31%).

Най-засегнати са още Малта - 50% от потребителите, Словакия - 47 на сто, Унгария - 46 на сто и Италия - 45 на сто.
Отличниците в класацията са Австрия - 14 на сто, Ирландия - 15%, Финландия - 20%, Германия - 22%.

България е на челни позиции (7%) и сред държавите с най-висок процент на потребителите, които са пострадали от злоупотреба с лични данни през интернет.
България е на първо място по замърсяване на въздуха в Европа!

    България е едно от най-смъртоносните места за живеене в света заради лошото качество на въздуха, пише на сайта си европейското издание „EurActive“. Тежката индустриализация, остарялата енергийна и индустриална инфраструктура както и застаряващите средства за масов транспорт са главните проблеми на страната.
Бедността също допринася за замърсяването, тъй като големи общности в страната са зависими от дърва и други мръсни горива за отопление и готвене. Тези горива изпускат опасни вещества, които влошават качеството както на въздуха в самите домакинства, така и на този в градовете. България на първо място по смъртност в ЕС!     България е на първо място по смъртност в ЕС с 14.6 промила. Най-ниска е смъртността в Ирландия (6.2). България на първо място по пиратство в ЕС!     България е на първо място по пиратство в ЕС. Това съобщи Франсез Муур, европейски директор на международната Федерация на звукозаписна индустрия.
 
Според Франсез Муур в България не може да бъде развит нормален пазар на музикалната индустрия, тъй като пиратството пречи за това и все още няма законови мерки, които да го възпират.
Над 60% от софтуера в България е нелицензиран, смята Георг Хернлебен, европейски директор на сдружението на разпространителите на бизнес софтуер
.
  България на първо място в Европа по заболели от кучешка тения!     

    България се нарежда на първо място в европейската статистика за заболявания, предизвикани от кучешка тения и на второ място в света!
Паразитната болест, известна и като ехинококоза, е почти изцяло унищожена в останалите европейски страни, докато в нашата ежегодно се оперират стотици, а в някои години – и хиляди хора. Колкото и да не ни е приятно, по статистически данни болните от кучешка тения у нас са 50% от  регистрираните в Европейския съюз (ЕС).За миналата година са регистрирани над 6000 случая на хора заразени с опасната болест, като 1100 от тях са деца. Като се има предвид ,че поради хаотичната ни здравна система много хора просто не са диагностицирани и реалния брой на заболелите е много по-голям. А от друга страна лечението на един заболял струва на данъкоплатеца около 10 хил. лева.
  България последна в ЕС по минимална заплата!

   България е на последно място в ЕС по минимална работна заплата през юли – 123 евро, сочат данни на европейската статистическа служба Евростат. На първо място е Люксембург с 1758 евро.  
ОЛАФ: България остава в ЕС първа по дела за измами!

    България остава на първо място по образувани дела за евроизмами в сравнение с останалите страни членки на Европейския съюз. Това стана ясно от изявление на генералния директор на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) Джовани Кеслер. България на първо място по сърдечно-съдови заболявания!     България заема първо място по внезапна сърдечна смърт в Европейския съюз. Tова заявиха представители на Българското сдружение по кардиостимулация и електрофизиология. Според тях страната ни е в челото на класацията и по сърдечно-съдови заболявания Бойко Борисов на първо място в анкетата за... футболист на годината!       Нападателят на Витоша Бистрица, председател на политическа партия ГЕРБ и министър-председател на република България Бойко Борисов  изпревари Димитър Бербатов в анкета за футболист на годината.   България на първо място по брой на изоставени деца в Европа!
    България е на 1 място в Европа по брой на изоставени деца до 3 – годишна възраст.  Повечето родители рядко посещават дома, за да видят детето си. 70 % от изоставените бебета са роми.

    (Според данни на Евростат България е на последно място в ЕС по минимална работна заплата и на последно място по кредитиране на малки и средни предприятия; според доклад на Еврокомисията за конкурентоспособността на отделните страни-членки България е на последно място по производителност на труда. България е на последно място по донори на органи в Европа (според директора на Изпълнителната агенция по трансплантациите); България е на последно място по износ на иновативни стоки; България е на последно място по ползване на противогрипни ваксини (според националния консултант по епидемиология); България е на последно място по управление на отпадъците (според министъра на околната среда и водите); България е на последно място по качествено лечение на болните от диабет (според председателя на Националната асоциация на децата с диабет). България е на последно място и по усвояване на средства от ЕС, според проучване на KPMG; България е на последно място по качество на здравните услуги; на последно място по продажба на музика в Европа и на последно място в ЕС по свобода на словото (според международната организация “Репортери без граници”). България е освен това на последно място по енергийна ефективност и използване на зелена енергия (според изследване на фондация “Фридрих Еберт”); на последно място в ЕС по конкурентоспособност на висшето образование и на последно място по интернет достъп в ЕС, според проучване на Евростат. България е на последно място и в квалификационната група за Европейското първенство по футбол, а българите, според проучване на Евробарометър, са на последно място по спортуване. Според “Мудис” България води по мизерия; на последно място по жизнен стандарт; на последно място по човешко развитие. От вчера още едно позорно последно място в европейското семейство ще се свързва с името на България: според годишния доклад "Индекс за възприятието на корупцията", изготвен от неправителствената организация "Прозрачност без граници", който бе огласен на 1 декември в целия свят, България достигна дъното на Европейския съюз по ниво на корупцията.) Но както се казва – още можем!
 
Да! Горд съм, че съм българин!

(Този списък може да се продължи!)


                                                   Тони Коджабашев    



Гласувай:
5



1. tonikod - Мнение на психолога Кръстю Кръстев, изпратено ми по скайп, част І:
05.12.2011 13:49
Как така България е най-корумпирана страна в ЕС, пък на 86 място? В ЕС няма 86 страни - членки... Още повече пък щом сме и след Гърция. Днес се прибрах от Италия. Техните карабинери си поискаха пари, нашите полицаи и митничари-не. За това, че сме полицейска държава, се уверих лично. По италианските и гръцки магистрали не ти пречат полицаи с камери или катаджии. Трафикът по новите им пътища е бърз. Естествено, има и повече ПТП. Тук са на всяка магистрала или изход и вход на град. Определено сме се превърнали в полицейска държава. За италианките разбрах, че са доста нечистоплътни и дащни. При нас циганките отдавна не правят аборти, а раждат по 5-10 деца, за да могат да се увеличат като бройка в страната, да проституират и просят по света от невръстна възраст. /Справка: домовете, в които държавата ни отглежда съвсем легално и за наша сметка проститутки, клошари и джебчии, деца за осиновяващи и приемни семейства във Франция, Италия и къде ли още не/. От това печелят международни и български частни фондации. Наблюдавам го като възпитател в дом "Мария Луиза". Контрабандни цигари има на всеки ферибот по маршрута Гърция - Италия. Ако хората си имаха работа, пари и бъдеще в България изобщо нямаше да печелят от антики. В Лувъра, Ермитажа, Британския музей, Ватиканската библиотека и Архивите на турската империя крият цялата ни история. Та древните ни светилища и руини се разкопават именно в изгода на чужди инвеститори. Ха-ха, Студената война продължава и на виртуалния фронт. Държат го отново ционистите. И отново България е жертва. Значи ционистите са на първо място по разпространението на вируси. Отличниците в класацията го доказват. Все едно българите сами си злоупотребяват с данните... Интересно, дали можем да кажем, че преди 100 години сме замърсявали земята повече, отколкото сега?
цитирай
2. tonikod - Мнение на психолога Кръстю Кръстев, изпратено ми по скайп, част ІІ:
05.12.2011 13:51
Няма логика индустриализацията да е по-хуманна от изостаналия свят, а точно обратното. Както градът е по-замърсен от селото, така и индустриалните страни замърсяват с производствата си цялата планета. България отдавна не е в класациите на пиратстващите звукозаписни страни. Такава индустрия тук просто няма защото Разбойко Борисов се постара да изнесе производствата в Русия и Украйна. Сега, вместо да слушаме албуми за 5 лв. както беше преди 15 години, не слушаме музика за 15 лв. и 20 години ни се въртят едни и същи изпълнители, все едно в света няма хубава музика. Добре, че има интернет... А тук всичко е под контрол. Не е виновен този, който яде баницата...В България не може да бъде развит нормален пазар на музикалната индустрия и софтуер, тъй като българите са най-нископлатени в Европа. И за това не българите са виновни. Показват го където и да отидат на работа по света. В България здравна и образователна система вече отсъства - изнесоха я по света за заплата от 2000 евро. Ще се върне тук когато получи същите пари. Всички, излезли на работа навън твърдят, че дори да работят и живеят скотски, се чувстват по-спокойни за бъдещето, по-материално задоволени и по-способни като личности. Откак България се циганизира и романизира, статистиките са абсурдни, т.е. неверни. Българин е понятие, различно от циганин. Именно затова циганите са на първо място в България по продажба на децата си или по донорство на органи. Да сте чували директора на Изпълнителната агенция по трансплантациите или близките му да са били някога донори на органи? България няма икономика вече, затова и е на последно място по износ на иновативни стоки. България е на последно място по ползване на противогрипни ваксини, защото употребата им при хора по-млади от 60 години е доказано вредна за имунитета на човека. България е на последно място по управление на отпадъците? Идете в Италия и се насладете на купчини боклуци по улиците, на плъхове колкото котки, на остъргани и смачкани автомобили...
цитирай
3. tonikod - Мнение на психолога Кръстю Кръстев, изпратено ми по скайп, част ІІІ:
05.12.2011 13:51
Разгледайте снимките ми от Италия във фейсбук. Някой замислял ли се е, че над 90% от болестите са на неврогенна основа и вмести да се лекуват, просто могат да бъдат предотвратени преди да е късно? Ако българските специалисти оставаха да се развиват в България, можеше доживотно да издържат семействата си със средно или средно специално образование без жените им да работят , а не с основно, както е по света... или с по две висши да работят неквалифицирана и нископлатена работа без да имат протекциите на посолството си. "Мили" западащи наши вековни врагове, докато вие се разплувате в робовладелческото си доволство, нашите хора едва преживяват в мизерия само защото другарят Горбачов продаде соц лагера в робство и така загуби Студената война. Пикаем ви на спорта и ежедневните друсания и наливания с алкохол... И сме по-красиви, и сме по-добри. Ще надживеем и поредния ви Еврейски, пардон... Европейски съюз. Всеки, излязъл навън, поработил и сравнил се с вас българин става патриот. Тъпкано да ви се повръща!
цитирай
4. tonikod - Кръстю, здравей!
05.12.2011 13:55
Благодаря ти за коментара! Пускам го в три части, защото е доста дълъг! То си е направо за цял постинг! :) Та да уточня само, че на 86 място сме в света по корупция. Като изпреварваме Гърция в ЕС, и ставаме водещи и в това отношение. Похвално!
цитирай
5. анонимен - Здравей,
05.12.2011 14:36
имам предложение следващия ти постинг да е на тема къде да избягаме от България. На едно такова местенце, където са последни в класацията на по- и най-. Поздрави за постинга!
цитирай
6. tonikod - Здравей и благодаря!
06.12.2011 10:17
анонимен написа:
имам предложение следващия ти постинг да е на тема къде да избягаме от България. На едно такова местенце, където са последни в класацията на по- и най-. Поздрави за постинга!


Мисля, че където и да отидем, ние - българите, все ще е тая! Мястото, където живеем, си е много добре - красиво е! Но незнаем как да се възползваме от всичките дадености, които има нашата земя! Все някой друг ни е виновен за положението! Избираме си правителства, за да ги псуваме след това, а после пак избираме други такива - и пак си ги псуваме, и после пак, и после пак... А като влезнеш в кръчмата и виждаш, че всички разбират от политика! Де юре! А де факто??? Де факто сме гола вода - какъвто народа, такива и управляващите - поради простата причина, че тези, които ни управляват, са избрани от същия този народ! Тъжно - но факт!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tonikod
Категория: Поезия
Прочетен: 457523
Постинги: 208
Коментари: 443
Гласове: 425
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930